Levend Erfgoed dagen 14 en 15 september

Evenals in 2023 worden tegelijk met de landelijke ‘Open Monumenten Dagen’ de Levend Erfgoed dagen gehouden. De coördinatie ligt bij de SZH. Er doen ook enkele blaarkopbedrijven mee.
Op de website van de SZH is de informatie te vinden.

Levend Erfgoed dagen 2024 op 14 en 15 september | Stichting Zeldzame Huisdierrassen (szh.nl)

Enkele blaarkopbedrijven heten u van harte welkom:
Blaarkop melkveebedrijf De Graslanden, fam.Huppelschoten, Stadsweg 56, Ten Post
op zaterdag 14 september van 10.00-16.00 uur (aanmelden niet nodig)

Blaarkopmelkvee- en Friese schapen Kaasboerderij fam.Langelaan, Markeweg 138, Blesdijke  op zondag 15 september van 10.00-16.00 uur (aanmelden niet nodig)
https://www.facebook.com/bio.kaasboerderijlangelaan/?locale=nl_NL

Blaarkop melkvee-fokbedrijf De Sophiahoeve, fam. Warmerdam, Bedrijf met zuivelverwerking kaas, boter, karnemelk, en verkoop van vlees.
Wilt u graag eens een kijkje nemen bij onze blaarkoppen in de polder? Dan bent u zondag 15 september tussen 11:00 en 16:00 uur van harte welkom op onze open dag. Het verhaal van de blaarkop sluit naadloos aan bij het thema van de Open Monumentendagen, want veel blaarkoppen maakten vroeger langere reizen dan de boeren… We vertellen u graag het verhaal van de blaarkop, u kunt de koeien bekijken in de stal en in de polder, al uw vragen stellen en natuurlijk kunt u ook onze kaas en boter proeven en kopen. 
U bent van harte welkom in de Hemmeerpolder (Wasbeeklaan 23, naast fam. Vergeer – dus NIET bij de boerderij op Wasbeeklaan 7! ). Kijk op onze website voor alle info en een routekaartje naar de stal.

Boerderij Nieuw Slagmaat, fam. Vd.Maat, Marsdijk 5, Bunnik   zaterdag 14 en zondag 15 september van 10.00-16.00 uur. Blaarkopkoeien (zoogkoeien met kalveren) en Groninger Meeuwen (kippen). Verkoop van vlees. www.nieuwslagmaat.nl